Internationale Architectuurwedstrijden

A-RES is gespecialiseerd in het organiseren van Internationale Architectuurwedstrijden, doorgaans volgens de richtlijnen van de UIA en de UNESCO, open voor alle professionals wereldwijd. Internationale architectuurwedstrijden zorgen ervoor dat een project bekend geraakt over de hele wereld en in de eerste plaats bij de belangrijkste architecturale kringen (institutionele, redactionele en gouvernementele).

Bij Internationale Architectuurwedstrijden is de expertise van Professionele Technische Adviseurs en consultants onmisbaar. Deze adviseurs en consultants bepalen een duidelijk wedstrijdreglement, bereiden de Brief aan de Architecten (het bouwprogramma) voor en staan de promotor tijdens de volledige wedstrijdprocedure bij.

A-RES wordt door de Internationale Unie van Architecten in Parijs (IUA) vaak aanbevolen als Professioneel Technisch Adviseur bij Internationale Architectuurwedstrijden aangezien A-RES de voorbije jaren betrokken is geweest bij de organisatie van grote prestigieuze internationale architectuurwedstrijden, zoals het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Brussel (200.000 m² / 500 miljoen US $), de uitbreiding van het hoofdkwartier van de Europese Investeringsbank in het Groothertogdom Luxemburg, het Nieuw Groot Egyptisch Museum in Cairo, het Centre of Harmony in Sharjah (VAE) etc.

A-RES werkt vaak samen met verscheidene buitenlandse deskundigen, waaronder de Oostenrijkse en Duitse adviesbureaus M.O.O.CON and HL-PP Ingenieure International.

Programmatie van nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Te vervolledigen.