Wintercirucs Gent

Het Wintercircus, Gent

Het Wintercircus  is een voormalig circus en een hippodroom dat gevestigd was in een heden nog bestaand historisch gebouw nabij de Sint-Pietersnieuwstraat te Gent.
Het verouderde gebouw zal in de toekomst een nieuwe bestemming krijgen, geïntegreerd in het stadsvernieuwsproject De Krook met het bibliotheekgebouw als uithangsbord.
In de nieuwe bestemming zal er plaats zijn in het Wintercircus voor kantoren, horeca, een rockzaal voor 500 personen en een overdekte publieke ruimte waar tal van activiteiten kunnen plaatsvinden.

Opdracht A-RES:
Planning Management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 8.000 m²

Budget:  –

Ontwerpteam: Atelier Kempe Thill / THV SUM – BARO

Status:  Lopend

Share
Bijloke Gent Muziekcentrum A-RES

Muziekcentrum De Bijloke, Gent

Het Muziekcentrum De Bijloke is sinds 1996 gehuisvest op de Bijlokesite in de 13de-eeuwse ziekenzaal, het Craeckhuys en het Anatomisch Instituut, dewelke sinds 1980 erkend zijn als monument. Het is een geslaagd voorbeeld van reconversie van een historisch monument. Intussen is er twintig jaar verstreken en voldoet de infrastructuur niet langer aan de huidige eisen van de techniek, veiligheid, gezondheid en welzijn.
De werken omhelsen de integrale renovatie van de concertzaal, de foyer en naburige ruimtes.

Opdracht A-RES:
Project Management
Kostenbewaking
Construction Management

Oppervlakte: 2.000 m²

Budget:  –

Ontwerpteam: DRDH Architects en Julian Harrap architects

Status:  Lopend

Institut Saint Luc

Instituut Saint-Luc, Doornik

Het instituut Saint-Luc te Doornik wenst met een programmatie en haalbaarheidsstudie de ontwikkelingsopportuniteiten van zowel de campus-acitivteiten als de vastgoed-portefeuille te onderzoeken.

Opdracht A-RES:
Programmatie
Haalbaarheidsstudie
Project Strategie

Oppervlakte: 5.000 m²

Budget:  –

Bouwteam:  in onderhandeling

Status:  Lopend

politie

Politiecommissariaat, Moeskroen

De politiezone Moeskroen wenst met een nieuw en hedendaags hoofdcommissariaat zijn dienstverlening te versterken.

Opdracht A-RES:
Programmatie
Haalbaarheidsstudie
Project Management
Kostenbewaking 
Project strategie

Oppervlakte: 5.000 m²

Budget:  –

Ontwerper:  in onderhandeling

Status:  Lopend

Kolmont  Gent Veldstraat

Retail en residentieel project, Gent

Het project is een gemengd project in het historisch centrum van Gent met renovatie van de winkelruimtes over drie verdiepingen en een residentieel nieuwbouw gedeelte bovendaks rondom een gemeenschappelijke daktuin. De bouwsite beslaat meerdere percelen en deze opportuniteit wordt in het ontwerp aangegrepen om de toegang tot het residentieel gedeelte te scheiden van de toegangen voor de retail.

Opdracht A-RES:
Project Management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 8.000 m²

Budget:  –

Ontwerpteam: Abscis Architecten

Status:  Lopend

projectzone_westkapelle

Veiligheidshuis, Knokke-Heist

A-RES begeleidt  de lokale Politiezone Damme/Knokke-Heist en de Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen (brandweer) in het bepalen van de optimale ruimtebehoefte voor het nieuwe veiligheidsgebouw te Knokke-Heist en  het conceptualiseren van deze ruimtebehoefte.

Opdracht A-RES (in consortium):
Programmatie
Conceptualisatie
Haalbaarheidsstudie

Oppervlakte:  10.000 m²

Status:  Lopend

Kleindokkaai MOEA A-RES

Kleindokkaai, Gent

Het project Kleindokkaai bevindt zicht op een uitzonderlijke locatie in de nabijheid van het historisch centrum van Stad Gent en aan de voet van de toekomstige projectontwikkelingen aan de Oude Dokken en het Dampoort station.
A-RES begeleidt de private bouwheren in de realisatie van twee residentiële high-end vastgoedprojecten.

Opdracht A-RES :
Gedelegeerd bouwheerschap
Project management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 3.000 m²

Budget: –

Ontwerper: MOEA Architectural Design Studio

Status: Lopend

Waalse Krook

Waalse Krook, Gent

Het project De Waalse Krook is één van de belangrijkste innovatieve projecten in hartje Gent. Vanuit stedenbouwkundig oogpunt wil men de site tussen de Walpoortstraat, de Ketelvaart, de Nederschelde, de Lammerstraat en het begin van de Sint-Pietersnieuwstraat volledig renoveren en een nieuwe invulling geven. Twee gebouwen zijn daarbij essentieel: het voormalig Wintercircus en de nieuwbouw waarin de Bibliotheek van de Toekomst en het Centrum voor Nieuwe Media worden ondergebracht.

Opdracht A-RES (in het consortium A-res – Advisers):
Gedelegeerd bouwheerschap
Project management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 18.000 m²

Budget: 65 miljoen €

Ontwerper: RCR Arquitectes en Coussée & Goris Architecten

Status: Lopend

Afbeelding site

Jules Bordet Instituut, Brussel

Het huidige Jules Bordet Instituut is een geïntegreerd multi-disciplinair centrum en is in België het enige onafhankelijke ziekenhuis dat zich uitsluitend op kankeraandoeningen toespitst.
A-res, partner in de AAMR groep, heeft de opdracht gekregen om de realisatie van het nieuwe Jules Bordet Instituut in goede banen te leiden.

Opdracht A-RES (in het consortium AAMR):
Programmatie
Project management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 80.000 m²

Budget: – €

Ontwerper: Archi 2000 & Brunet Saunier Architecture

Status: Lopend

Foto UCO , site A-res

UCO-site, Gent

De voormalige UCO-site ten noorden van Gent  ondergaat een duurzame herontwikkeling tot een sociaal economisch bedrijventerrein. Een functioneel bedrijvenpark in combinatie met een aangenaam buurtpark is het hoofddoel van deze herontwikkeling.  Te midden van het 5ha grote hoofdgebouw wordt de UCO-straat aangelegd die de naburige woonwijken met het Balenmagazijn op de site verbindt.

Opdracht A-RES:
Project management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 50.000 m²

Budget: –

Ontwerper: TRANS Architectuur | Stedenbouw

Status: Lopend

ORG_BRAK_VIEW_high-res SITE

Politiecommissariaat, Brakel

A-res is aangesteld ter ondersteuning en coördinatie van een nieuw politiecommissariaat te Brakel. Het innovatief ontwerp van de architecten heeft als doel ‘het huis van de politie’ een sobere, open en functionele dimensie mee te geven. Dit project kwam tot stand na een wedstrijd onder leiding van de Vlaamse Bouwmeester.

Opdracht A-RES:
Project management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 5.000 m²

Budget: 5,1 miljoen €

Ontwerper:ORG Architecten en Stadsontwerpers

Status: Lopend

Denys (cropped)

Kantoorgebouw Denys, Wondelgem

Het project, in het Gentse havengebied, omvat de uitbreiding en renovatie van de bestaande kantoren van de firma Denys en de herinrichting van de omgevingsaanleg.

Duurzaamheid ligt aan de basis van het ontwerp. De nieuwe kantoren zijn voorzien van een bouwfysisch performante gebouwschil en energiezuinige technische installaties. Een externe regelbare zonwering en energie-efficiënte kantoorverlichting beperken in de zomerperiode het risico op oververhitting door interne warmte- en zonnewinsten te vermijden.

Opdracht A-RES:
Project Management
Kostenbewaking
BREEAM

Oppervlakte: 3.250 m²

Budget: 7 miljoen €

Ontwerper: Crepin Binst Architecture

Status: Voltooid

Afbeelding site

Koninklijk Belgisch filmarchief, Brussel

Het filmarchief te Brussel, één van de rijkst gevulde ter wereld, verzamelt reeds decennia lang films die op esthetisch, technisch en historisch vlak blijvende waarde hebben. A-RES werd aangesteld als managing team om de renovatie en uitbreiding van de Cinematheek te begeleiden en te coördineren.

Opdracht A-RES:
Project management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 2.000 m²

Budget: 4,5 miljoen €

Ontwerper:

Status: Voltooid

Algemene afbeelding

Woonzorgcentrum, Vilvoorde

Het nieuwe woonzorgcentrum met 181 bedden dient het verouderde rusthuis ‘Ter Linden’ te vervangen. Door de gelijkvloers een stedelijke functie mee te geven wordt er getracht een interactie te krijgen tussen het woonzorgcentrum en de buurt. Zowel in de ontwerpfase als in de uitvoeringsfase, werd A-RES geconsulteerd als project management team.

Opdracht A-RES:
Programmatie
Project management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 19.000 m²

Budget: 26 miljoen €

Ontwerper: –

Status: Lopend

Foto site

Gevangeniscomplex, Haren

Door de overbevolking van de gevangenissen in België kreeg Regie der Gebouwen de opdracht om een nieuw gevangeniscomplex te bouwen. Het ‘gevangenisdorp’ zal plaats geven aan 1190 gedetineerden en zal uit drie mannengevangenissen, een vrouwengevangenis en een jeugdinstelling bestaan.

Opdracht A-RES:
Programmatie en haalbaarheid
Gedelegeerd bouwheerschap
Project management

Oppervlakte: 51.000 m²

Budget: 260 miljoen €

Ontwerper:

Status: Lopend

Afbeelding site

Koninklijk conservatorium, Brussel

A-res kreeg de opdracht om een technische en economische haalbaarheidsstudie uit te voeren teneinde het verouderde Conservatorium opnieuw glans te geven. Via een gedetailleerd programma van eisen werd de renovatie van dit geklasseerd monument in goede banen geleid.

Opdracht A-RES:
Programmatie en haalbaarheid

Oppervlakte: 15.000 m²

Budget: 45 miljoen €

Ontwerper:  SUM project

Status: Voltooid

Sint Martens Latem
Gent
Wonen
Rustig
A-RES
Luxe
Appartement

Blaupoort, Gent

Het woonpark Blaupoort bevindt zich in een oase van groen en rust in de omgeving van Sint Martens Latem.  De 25 luxeappartementen naar de hand van A-RES zijn verdeeld over vijf gebouwen van elke drie bouwlagen.

Elk appartement werd voorzien van een energiezuinige technieken en heeft een ruim terras met zicht op de prachtige omgeving.

Opdracht A-RES:
Architectuur

Oppervlakte: 2.500 m²

Budget: 8 miljoen €

Ontwerper: A-RES Architecture & Real Estate Solutions

Status: Voltooid

bozar_reference pic_01

Het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar), Brussel

Het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel is niet alleen een architecturaal meesterwerk van Victor Horta, het is ook een kunsthuis dat bruist van de internationale culturele en artistieke activiteiten.

Na een intensieve renovatie- en restauratieperiode, neemt het Paleis opnieuw zijn intrek in zijn oorspronkelijke ruimten met een netwerk van tentoonstellingszalen, theaterzalen en de ‘Henry Le Bœuf’-zaal, een concertzaal met 2200 plaatsen, waar nieuwe multimediazalen werden aan toegevoegd.

Opdracht A-RES:
Project management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 35.000m²

Budget: 35 miljoen €

Bouwmeester PBA/Architecte : Barbara Van Der Wee

Status: Voltooid

bibliotheek genk 007 (cropped)

Nieuwe stedelijke bibliotheek, Genk

Het architecturaal concept van de Stadsbibliotheek te Genk werd ontwikkeld door het befaamd bureau VASCONI in samenwerking met het bureau ARIES architects & engineers, het huidige A-RES. Het is een hedendaags en duurzaam project die naar ontwerp, keuze van materiaal en rationeel energieverbruik een voorbeeld is in de bouwwereld.

Opdracht A-RES:
Architectuur
Project management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 9.200 m²

Budget: 11 miljoen €

Ontwerper: A-RES – VASCONI Associés Architectes

Status: Voltooid

Bioversneller_reference pic_01

‘Bioversneller’, Zwijnaarde

De bioversneller is een biotech researchgebouw in het technologiepark ARDOYEN te Gent-Zwijnaarde waarin onder ander het beursgenoteerde Ablynx (onderzoek naar nano-bodies) gehuisvest wordt. Het gebouw bestaat uit 10 aparte units van circa 1000 m² waarin telkens onderzoekslaboratoria, kantoren, schrijfruimten en opslagruimte (koelcellen en -80 diepvriezers) voorkomen. Onder het gebouw bevindt zich een open parking.

Opdracht A-RES:
Programmatie en haalbaarheid
Project management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 12.000 m²

Budget: 24 miljoen €

Ontwerper: SUM project

Status: Voltooid

NATO_reference pic_01

Nieuw NAVO hoofdkwartier, Evere (Brussel)

Het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO is tot stand gekomen via een Internationale Architectuurwedstrijd onder het toezicht van de U.I.A. in Parijs.

Het nieuwe hoofdkwartier omvangt een groot conferentiecentrum omringd door een aantal kantoorgebouwen. De gemeenschappelijke en technische infrastructuren omvatten onder meer de diensten van de informatie en de pers, de restaurants, het cafetaria, de winkeltjes en het personeelscentrum met sociale uitrustingen voor sport en ontspanning.

Opdracht A-RES:
Organisatie Architectuurwedstrijd
Programmatie en haalbaarheid
Project management

Oppervlakte: 250.000 m²

Budget: 500 miljoen €

Ontwerper: SOM + Assar

Status: Lopend

connector-2-website

Connector Building, Brussels Airport

Opdracht A-res:
Project Management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 29.397 m²

Budget:

Ontwerper / Architect: HOK (London), Altiplan

Status: Voltooid

Afbeelding site

Grand Egyptian Museum, Caïro

Het nieuw Egyptisch museum, in de nabijheid van de piramides van Gizeh moet in 2015 zijn deuren openen. Het 50 ha grote museum zal naast de Toetanchamon collectie en een groot standbeeld van Ramses II, duizenden artefacten ten toon stellen.

De begeleiding van de architectuurwedstrijd bij dit prestigieus project werd toevertrouwd aan A-RES. Naast deze opdracht stelde A-RES eveneens een projectteam van deskundigen samen die de bouw van het Egyptisch museum zal coördineren.

Opdracht A-RES:
Organisatie Architectuurwedstrijd
Programmatie

Oppervlakte: 500 000 m²

Budget:

Ontwerper: Heneghan Peng

Status: Lopend

Extension HQ-Ingenhoven

Extension European Investment Bank, Grand Duchy of Luxembourg

A-RES assisted the European Investment Bank in the selection of a Project Management Team, responsible for the supervision of the implementation of EBI HQ-Extension project, which was won by architect Christoph Ingenhoven (Germany).

The building, located at the Kirchberg in the Grand Duchy of Luxemburg, has a 13,000 square-metre glass roof and provides 72,500 square metres of office space and other facilities for up to 750 employees. The tubular glass roof spans the entire, 170-metre long and 50-metre wide structure. In combination with an extremely lightweight glass and steel superstructure, it offers a maximum of daylight and transparency.

Oppervlakte: 72,500 m²

Budget:

Ontwerper: Christoph Ingenhoven

Status: Voltooid

Zuivering

Nieuw waterzuiveringsstation (AQUIRIS), Brussel

A-RES was responsible for the design of a large part of the new water purification station in Brussels-North for Aquiris.

The project included the construction of a new plant lf for the depollution/treatment of waste water for a population of 1.100.000 inhabitant-equivalents, the construction of a 6.5 km sewage collector along the left bank of the Willebroek Canal and the connection of the plant with the existing sewage network. Given the industrial character of the zone, a contemporary approach was adopted The architectural entity that was created is entirely enclosed and appears as a compact set of industrial buildings.

Opdracht A-RES:
Architectuur

Oppervlakte:

Budget:

Ontwerper: A-RES