Author Archives: Mathieu Verheecke

Relatie met de academische wereld

Op de Universiteit Gent en specifiek de faculteit Ingenieurswetenschappen in het  Laboratorium Magnel wordt de huidige sterkte van de eerste nagespannen balken ooit in België getest.
De balken van 24 meter lang zijn door Professor Magnel in de jaren 1948 toegepast op de UCO-site te Gent!

22494796_10213086838557600_425943263_oFoto: Test opstelling in Laboratorium Magnel

Bron Foto: UGent – Poutrix – Lien Chiau
 

A-RES is trots te hebben mee gewerkt aan de heropwaardering en reconversie van de UCO-site te Gent i.s.m. vzw SEC-Gent – stadsontwikkelingsbedrijf SoGent – stad Gent – Trans stedenbouw & architectuur – Util.

20160906_090915_Richtone(HDR)Foto: Afbraak deel UCO-gebouw tijdens uitvoering

Bron Foto: A-RES –  Mathieu Verheecke
Share
Posted in Varia, Vernieuwbouw UCO - Gent | Comments Off on Relatie met de academische wereld

Uitbreiding team

Vanwege de toenemende opdrachten wenst het jong en dynamisch van A-RES zich op korte termijn te versterken met enthousiaste collega’s.

De openstaande vacature voor Senior Project Manager en Junior Project Manager zijn te vinden op volgend menu.

Meer info -> jobs@a-res.be

Posted in Team | Comments Off on Uitbreiding team

Het Wintercircus, Gent

Het Wintercircus  is een voormalig circus en een hippodroom dat gevestigd was in een heden nog bestaand historisch gebouw nabij de Sint-Pietersnieuwstraat te Gent.
Het verouderde gebouw zal in de toekomst een nieuwe bestemming krijgen, geïntegreerd in het stadsvernieuwsproject De Krook met het bibliotheekgebouw als uithangsbord.
In de nieuwe bestemming zal er plaats zijn in het Wintercircus voor kantoren, horeca, een rockzaal voor 500 personen en een overdekte publieke ruimte waar tal van activiteiten kunnen plaatsvinden.

Opdracht A-RES:
Planning Management
Kostenbewaking

Oppervlakte: 8.000 m²

Budget:  –

Ontwerpteam: Atelier Kempe Thill / THV SUM – BARO

Status:  Lopend

Posted in Referenties | Comments Off on Het Wintercircus, Gent

Muziekcentrum De Bijloke, Gent

Het Muziekcentrum De Bijloke is sinds 1996 gehuisvest op de Bijlokesite in de 13de-eeuwse ziekenzaal, het Craeckhuys en het Anatomisch Instituut, dewelke sinds 1980 erkend zijn als monument. Het is een geslaagd voorbeeld van reconversie van een historisch monument. Intussen is er twintig jaar verstreken en voldoet de infrastructuur niet langer aan de huidige eisen van de techniek, veiligheid, gezondheid en welzijn.
De werken omhelsen de integrale renovatie van de concertzaal, de foyer en naburige ruimtes.

Opdracht A-RES:
Project Management
Kostenbewaking
Construction Management

Oppervlakte: 2.000 m²

Budget:  –

Ontwerpteam: DRDH Architects en Julian Harrap architects

Status:  Lopend

Posted in Referenties | Comments Off on Muziekcentrum De Bijloke, Gent

Werken wintercircus van start

De bouw- en milieuvergunningen voor de renovatie van het Wintercircus zijn binnen. De werken zijn gestart in juni 2017 en zullen twee jaar in beslag nemen.

Het gebouw wordt gerenoveerd volgens een ontwerp van het Atelier Kempe-Thill, en de uitvoerende architecten BARO-SUM.
Er is plaats voor kantoren en voor horeca op de bovenste verdieping. In de kelderruimte, onder de middenpiste, komt een rockzaal voor 500 personen. De middenpiste zelf wordt een overdekte publieke ruimte waar tal van activiteiten kunnen plaatsvinden.

Bron: http://sogent.be/nieuws/renovatie-van-het-wintercircus-start-2017

 

Comments Off on Werken wintercircus van start